Radnici Fijata na plaćenom do 18. maja - iKragujevac


Vesti

Zaposleni u kompaniji Fijat Krajsler Automobili Srbija su do kraja sledeće sedmice na plaćenom odsustvu, ali još uvek ne zna da li će, nakon duže pauze, 18. maj za njih biti prvi radni dan.

Od danas deo radnika je angažovan na pripremi uslova za početak rada.

U Samostalnom sindikatu ove kompanije objašnjavaju da je reč o sprovođenju opštih i posebnih mera prevencije, kako bi se kada proizvodnja počne, zaposlni zaštitili radnika od korona virusa.

Zbog epidemije Korona virusa i procene da fabričke hale mogu da postanu žarište epidemije, zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler Automobili Srbija su do kraja nedelje na plaćenom odsustvu.

Još uvek je nepoznanica da li će se svi radnici vratiti na posao 18. maja.

Na ulazu u fabriku nalazi se Kovid ambulanta, zaposleni će na samom ulazu morati da dezinfikuju ruke, a biće im i izmerena telesna temperatura.

U ovoj sindikalnoj organizaciji podsećaju da su radnici u kragujevačkoj fabrici na plaćenom odsustvu zbog epidemije Kovida 19 u Srbiji, ali i zbog situacije na tržištima na kojima prodaje automobile.

Vozila iz Kragujevca najviše se prodaju u Italiji, Španiji i Francuskoj, koje su najviše pogođene pandemijom, pa nastavak proizvodnje dobrim delom zavisi od smirivanja epidemije u tim državama.

Prema pisanju novinskih agencija, kompanija Fijat Krajsler Automobili prijavila je da je u prvom tromesečju ove godine zabeležila gubitak od 1,7 milijardi evra, usled naglog pada prodaje vozila zbog posledica pandemije.

Fijat Krajsler procenjuje da će uticaj krize na poslovanje u drugom tromesečju biti još veći.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu