Zastavina ambulanta radi i u vanrednom stanju - iKragujevac


Vesti

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava sprovodi sve mere prevencije, svi zaposleni imaju zaštitnu opremu, a dezinfekcija ustanove se obavlja više puta u toku dana.

Za sve osiguranike i građane, Zavod svakog radnog dana radi u dve smene, a subotom od 7 do 18 sati i nedeljom od 8 do 12 časova.

Svi oni koji imaju simptome Kovid-19, pregledaju se u sobi za izolaciju, koja postoji u okviru ove Zavoda.

Od početka pojave korona virusa, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava prati sve preporuke Ministarstva zdravlja, pa je shodno tome reorganizovan rad.

Zavod je otvorio pet telefonskih linija, gde osiguranici mogu da se informišu, ali i dobiju lekarski savet da li, u skladu sa zdravstvenim tegobama, treba da dođu na pregled ili ne.

Svi koji imaju simptome Kovid infekcije, kao što su visoka temperatura, suv kašalj i otežano disanje, pregledaju se u sobi za izolaciju koja postoji u okviru Medicine rada.

Ukoliko se dokaže da postoji sumnja na korona virus, pacijenti se upućuju u Ambulantu za ferbilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja.

Bez obzira na opsežnu reorganizaciju koje su sproveli, u cilju sprečavanja ulaska virusa u Zavod, svakodnevni rad sa pacijentima funkcioniše normalno.

Sve specijalističke službe u Zavodu rade, tako da pacijenti sa drugim oboljenjima mogu biti zbrinuti.

Putem telefona, sa specijalističkim službama ili preko primarne zaštite, pacijenti dobijaju sva obaveštenja i ukoliko je to neophodno, po savetu lekara, dolaze na pregled u Zastavinu medicinu rada.

(RTK)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu