DOM ZDRAVLJA KRAGUJEVAC: Nije bilo zloupotrebe prava na bolovanje - iKragujevac


Vesti

U ambulantama kragujevačkog Doma zdravlja u čekaonice i lekarske ordinacije dolaze samo malobrojni pacijenti.

Izabranog lekara građani pozivaju kada imaju zdravstvene tegobe ili bi hteli da se posavetuju.

Telefonskim putem ili pozivom na mejl adresu lekari su u stalnoj komunikaciji sa pacijentima.

Građani koji primaju apuliranu terapiju dolaze u ambulante u kojima se leče ili u infuzioni centar koji se nalazi u ulici Svetozara Markovića u Zdravstvenoj stanici broj četiri.

Prema rečima načelnice Opšte medicine dr Vesne Ranđelović građani su discipinovani, poštuju propisane mere i savete lekara.

Tokom trajanja vanrednog stanja nije primećena bilo kakva zloupotreba kada je reč o bolovanju, tvrde nadležni.

Stalna komunikacija pacijenata i lekara obavlja se svakog dana putem aplikacije „Moj doktor“ u okviru ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja.

Građani koji boluju od hroničnih oboljenja pozivaju svoje izabrane lekare i konsultuju se u vezi terapije koju stalno koriste.

Lekare Doma zdravlja pozivaju uglavnom hronični pacijenti kojima je pogoršano zdravstveno stanje.

Uz mere opreznosti, neophodnu zaštitnu opremu i stalnu dezinfekciju koje je propisalo Ministarstvo zdravlja lekari primaju pacijente kojima je neophodna lekarska pomoć i ukoliko ima potrebe pacijente šalju u Specijalističke službe ili u Urgentni centar Kliničkog centra.

Tokom trajanja vanrednog stanja mnogi građani imaju radnu obavezu, dolaze svakodnevno na svoja radna mesta a oni koji boluju od hroničnih bolesti, samohrani su roditelji ili imaju više od 60 godina posao obavljaju od kuće.

Prema rečima lekara kragujevačkog Doma zdravlja bolovanja koja koriste građani su zastupljena u obimu kao i pre epidemije.

Nije bilo zloupotreba, navode u Domu zdravlja. Ova zdravstvena ustanova ima odlično razrađen sistem kada je reč o otvaranju ili produžetku bolovanja koji realizuje u saradnji sa komisijom RFZO.

Izabrani lekar može da odredi bolovanje u trajanju od dva meseca a ukoliko ima potrebe lekari specijalisti na osnovu utvrđenog zdravstvenog stanja pacijenta produžavaju bolovanje i dalje.

Za pacijente koji su zaraženi virusom korona Dom zdravlja otvorio je posebnu ambulantu za febrilna stanja i respiratorne infekcije pa pacijenti koji imaju simptome u vidu visoke temperature, suvog kašlja i nedostatka vazduha trebalo bi da se jave lekarima koji rade u ovoj ambulanti a koja se nalazi u ATD–u.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu