Najstariji sugrađani obavili kupovinu i podigli penzije - iKragujevac


Vesti

Zahvaljujući volonterima i pripadnicima Policijske uprave Kragujevac još jedna akcija kupovine, pod posebnim uslovima za sugrađane starije od 65 godina protekla je u Kragujevcu u najboljem redu. Jutros je u skladu sa merama Vlade Srbije, omogućena kupovina namirnica i drugih potrepština od 4 do 7 sati u 68 maloprodajnih objekata. Prema podacima PU Kragujevac u nabavci je bilo preko 5000 penzionera.

Osim volontera, za svaku akciju kupovine i pripadnici PU Kragujevac dele maske i rukavice koje je obezbedio MUP, za sve penzionere koji dolaze u nabavku bez zaštitne opreme.

Pored toga, volonteri su jutros, prema rečima Nevenke Bogdanović sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, obišli i bankomate na 20 lokacija u gradu, s obzirom na to, da su stariji sugrađani iskoristili priliku da podignu svoje penzije. Tamo gde je to bilo potrebno volonteri su pomagali starijim sugrađanima oko bankomata prilikom podizanja prinadležnosti i dezinfikovali bankomate posle svake upotrebe. U jutrošnjoj akciji učestvovalo je 156 volontera.

Inače, na području Šumadije jutros je za najstarije sugrađane otvoreno 126 maloprodajnih objekata, u nabavci je bilo skoro 7500 penzionera. Pripadnici PU Kragujevac podelili su 2702 maske i 5404 rukavica.5-pk.jpg4-pk.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu