Direktor KC Kragujevac o epidemiološkoj situaciji u gradu! Poslednji pozitivan slučaj iz Desimirovca - iKragujevac


Vesti

Najnoviji rezultati koje je Institut za javno zdravlje Kragujevac saopštio danas, govore da je na teritoriji Šumadijskog okruga ukupno zaraženo korona virusom 48 građana. Do ponoći 8. aprila stigla su još dva pozitivna rezultata, jedan zaraženi je iz sela Desimirovac, a drugi iz Topole.

Najveći grad u Šumadiji Kragujevac ima 33 obolelih, Aranđelovac 13, Topola 2.

Prema oceni lekara epidemiološka situacija u Kragujevcu je stabilna.

U KC Kragujevac trenutno se leči 58 pacijenata, od toga sa teritorije Šumadije 48.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović govorio je u jutarnjem programu RTS-a o epidemiološkoj situaciji u našem gradu.

- 10 pacijenata trenutno je na respiratoru. Mi smo u prethodne tri nedelje otpustili 7 pacijenata, i nažalost 5 pacijenata je umrlo od Kovida-19. Prosečna starost je preko 60 godina, i svi pacijenti su imali neke udružene komoborditete koji su zapravo i bili uzrok smrti svih tih pacijenata, izjavio je Sazdanović.

Direktor Kliničkog centra izjavio je da je ukupan broj ležajeva sa kojima raspolaže KC Kragujevac povećan. Pored standardnih 180-200 kreveta opšteg hospitala, pripremljen je dodatni centar intezivne nege ''Korona centar 2'' koji raspolaže sa još 52 kreveta.

Sazdanović kaže da je KC Kragujevac spreman da odgovori na sve epidemijske izazove koji postoje ne samo u Šumadiji već u svih šest regiona koje je KC Kragujevac pokriva.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu