Ugostiteljska škola iz Kragujevca sprema obroke za najugroženije sugrađane - iKragujevac


Vesti

Humana akcija koju je pokrenula Fejsbuk stranica „Pomoć Kragujevčankama“ i organizovalo Udruženje „Banka hrane“ ima za cilj da naugroženijoj kategoriji stanovništva u Kragujevcu do kućne adrese donese obrok.

Zbog velikog broja Kragujevčana koji su se javili za pomoć, akciji su se pridružili i nastavnici Trgovinsko ugostiteljske škole „Toza Dragović“.

Udruženje „Banka hrane“ i kuvar Đorđe Bubanja svakodnevno pripremaju pedesetak obroka za svoje sugrađane.

Kapaciteti su bili mali zbog velikog broja poziva ugroženih, pa su se ovoj akciji pridružili i nastavnici Trgovinsko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“, ali i kuvari Horeka asocijacije Kragujevac.

U ovoj srednjoj školi se svakodnevno pripremaju obroci i distribuiraju onima kojima su najpotrebniji.

Akciji su se pridružili donatori koji su obezbedili namirnice za spremanje obroka, kao i pojedinci koji su pomogli u distribuciji hrane.

U prostorijama Trgovinsko-ugostiteljske škole svakodnevno se priprema veliki broj obroka po recepturi stručnog kadra.

Obroci su predviđeni za sve ugrožene koji nisu obuhvaćeni sistemom socijalne zaštite i koji nemaju članove porodice koji bi im pomogli.

Članovi Nevladine organizacije „Posle kiše“ i volonteri svakodnevno pomažu u odvoženju hrane, dok je grad Kragujevac obezbedio vozilo kako bi obroci lakše i brže stigli do korisnika.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu