NIŠLIJKI IZ LUGANA PRETI 12 GODINA ZATVORA?! Podneta krivična prijava, znala da ima virus, a ipak se šetala u Kragujevcu i Nišu - iKragujevac


Vesti

Osnovno javno tužilastvo u Nišu naložilo je policiji u tom gradu da prikupi potrebna obaveštenja o kretanju Jelene D. iz Lugana koja se sumnjiči za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Jelena D. se sumnjiči da je polovinom februara došla iz Lugana u Niš i znajući da je zaražena sastajala se sa prijateljima i slobodno šetala gradom. U krivičnoj prijavi koju je protiv nje podneo prvi komšija, a prema kojoj tužilaštvo postupa, navodi se kako je devojka znala da je inficirana, ali da je namerno širila zarazu po Nišu.

Policija sada utvrđuje kada je tačno Jelena D. došla u Niš, da li joj je prilikom ulaska u našu zemlju naložena mera samoizolacije, da li je testirana i koji je rezultat testa i sa kojim osobama je bila u kontaktu. U krivičnoj prijavi se navodi da je ova Nišlijka bila desetak dana u Nišu znajući da je zaražena, a da se nakon toga vratila u Lugano i istog dana majci javila da ima simptome Kovida 19.

Takođe se napominje i da tih dana kada je Jelena D. boravila u Nišu zvanična informacija bila da u tom gradu nema zaraženih. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu