Fiat predstavio novi pikap, a jedan njegov detalj možda stigne i do Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Fiat je u Južnoj Americi i zvanično novinarima predstavio novu generaciju svog pikap modela Strada, čija prodaja će na tamošnjem tržištu početi u drugoj polovini godine.

Novi Strada je inače razvijena pod kodnom oznakom 281, dok će se za njenu proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom gradu Betim.

Automobil je prostraniji od dosadašnjeg modela, a nudi i više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu.

U gami motora će se naći i 1,3 litarski Firefly sa 109KS i 1,4 litarski Fire EVO sa 88KS. Uz manuelni menjač, kupcima će se kao opcija kasnije nuditi i CVT transmisija, prenosi Autoblog.

Što se dimenzija tiče, Double cab varijanta sa četvoro vrata je dugačka 4.474 mm, široka 1.732 mm, visoka 1.608 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.737 mm, dok klirens iznosi 230 mm.

U gami će se naći četiri verzije Working, Endurance, Freedom i Volcano (ova potonja sa 17-inčnim alu felnama, dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru i krovnim nosačima).

Inače, na prednjoj maski novog Fiata Strada uočljiv je i potpuno novi logo, koga čine četiri slova imena FIAT bez ikakve kružne podloge (bilo sa plavom ili crvenom pozadinom). Da li je to novi trend u obeležavanju automobila koji će proizvođač preneti i na ostele nove modele, gde god da se na svetu oni proizvode, ostaje da se vidi...

Neki mediji, međutim, već su objavili "špijunske" fotografije na kojima se novi logo vidi i na restilizovanom modelu Fiat Tipo.

 

Izvor: telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu