Dozvola za kretanje tokom policijskog časa za negu bolesnog lica - iKragujevac


Vesti

Građani Kragujevca kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, a radi pružanja usluga – nega bolesnog lica (usluge pomoći u kući – usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dva fizička lica) i usluga personalne asistenicije, potrebno je da se zahtevom obrate Gradskoj upravi i dostave dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Lica kojima je potrebna ova vrsta pomoći, zahtev sa odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, kao i podatke o osobi koja pruža pomoć podnose na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Jedinica lokalne samouprave je dužna da nakon provere podataka, zahteve dostavi Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje će nakon provere zahteve proslediti Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

Zahteve za dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa ne mogu podneti i roditelji koji na osnovu konačne sudske presude preuzimaju i vraćaju dete drugom roditelju u vreme zabrane kretanja. Prema tumačenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, viđanje deteta po osnovu sudske presude ne smatra se opravdanim razlogom za kretanje za vreme policijskog časa, jer predstavlja epidemiološki rizik i takve zahteve Ministarstvo neće obrađivati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu