Korona virusom zaraženo još tri Kragujevčana - iKragujevac


Vesti

Institut za javno zdravlje je izdalo saopštenje o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u Kragujevcu, prouzrokovano Korona virusom.

Saopštenje prenosimo u celosti:

* Od početka do danas u 19 sati, Institut za javno zdravlje Kragujevac, uzorkovao je ukupno 358 pacijenata .
- Od tog broja za sada je odrađeno 291 uzorak.
- Još treba da se uradi 67 uzoraka (danas je transportovano 52 uzoraka).
* Od rezultata koji su danas stigli iz Batajnice, 3 uzorka su pozitvna, svi iz Kragujevca.
* Broj obolelih (pozitivnih), od početka do danas u 21 sat:
- Kragujevac: 26
- Aranđelovac: 11
# Napomena:
Juče smo prevideli u gomili rezultata i pogrešno napisali da su 2 pozitivna uzorka bila iz Kragujevca, danas smo ispravili grešku. Tačan raspored je:
1 iz Kragujevca, 1 iz Aranđelovca, tako da je Kragujevac 26, Aranđelovac: 11. Izvinjavamo se zbog greške.
- Topola: 1
* Kućna izolacija: 1621.
* Moram još jednom da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji sa Torlakom, na pokazanoj profesionalnosti, stručnosti i kulturnom ophođenju. Svaka čast. Bravo!
* Želeo bih da naglasim da smo uspostavili saradnju sa laboratorijom u Batajnici...utisak je da se radi o izuzetno savremenoj laboratoriji, stručnim ljudima koji pokazuju profesionalan i kulturan odnos u komunikaciji, sa odličnim menandžmentom. Svaka čast. Bravo!
* Stručnjaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac, predlažu Kriznom štabu grada Kragujevca, Kriznom štabu Šumadijskog upravnog okruga i glavnom Kriznom štabu Republike Srbije da razmotre predlog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, da se uvedu i brzi imunohromatografski testovi IgM/IgG prema SARS Cov2, kojima se može potvrditi akutna infekcija od trećeg do petog dana (pozitivna IgM), kao i razvoj imuniteta (pozitivna IgG) od 10. do 14. dana infekcije, pri čemu se ovi rezultati mogu dobiti na licu mesta za 15 minuta.
* Voda koju proizvodi i distribuira JKP "Vodovod i kanalizacija" Kragujevac, higijenski je ispravna.
* Zahvaljujemo se na saradnji i timskom radu u borbi protiv virusa, svim zdravstvenim radnicima grada Kragujevca, Šumadijskog upravnog okruga i cele Srbije, pripadnicima MUP-a, pripadnicima Vojske RS, Kriznom štabu grada Kragujevca, lokalnim samoupravama, Javnim komunalnim preduzećima, Socijalnim ustanovama, Ministarstvu poljoprivrede sa mrežom laboratorija, Crvenom krstu, donatorima, volonterima, i svim ljudima dobre volje koji nesebično pomažu.
* Znanje znači i ponašanje!
* U životu je sve važno, samo je zdravlje bitno!
* Borba traje!
* Korona mora pasti!
Institut za javno zdravlje Kragujevac 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu