Otac male Teodore iz Kragujevca, koja je zbog bolesti DVE GODINE BILA U IZOLACIJI, svim građanima poslao snažnu PORUKU - iKragujevac


Vesti

Otac Teodore Vranješević (12) iz Kragujevca, devojčice koja se 14 meseci lečila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, uputio je snažnu poruku onima koji ne shvataju koliko je u borbi protiv korona virusa neophodno socijalno distanciranje.

Danima se govori o socijalnom distaniranju, kao ključnoj meri za sprečavanje širenja korona virusa koji je više od tri nedelje u Srbiji. Osim izbegavanja kontakata, epidemiolozi danima apeluju na građane da vode računa o higijeni odnosno da redovno peru ruke, nose zaštitne maske, rukavice.

Upravo je poštovanje tih pravila, uz veliku lekarsku pomoć, pomoglo porodici Vranješević da nastavi normalan život. Kako je izgledala agonija kroz koju je prolazila ova porodica i zašto i koliko je važno da poštujemo propisane mere, opisao je Teodorin otac Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu.

''Čini mi se da je današnja konferencija za novinare, koju je održao dr Stevanović, uvod u odluku o potpunom karantinu.

E, sad, da razmislimo: vrede li sat-dva druženja i kafice koliko i sedenje u karantinu narednih mesec dana, a možda i duže?!

Poruka za sve one koji ne mogu da izdrže bez drugova, šetnje, ispijanja kafice i roštiljanja u sunčanom danu: sticajem nesrećnih okolnosti, članovi moje porodice su skoro dve godine proveli u ovakvim uslovima - socijalno distanciranje, nošenje zaštitnih maski, rukavica, odela, kapa... Bili smo daleko od drugova, rodbine, na rukama su nam se otvarale žive rane od stalnog pranja ruku, asepsola...

Ali... Viši cilj zahteva i poneku žrtvu. Mi smo izdržali, dete nam je ostalo živo i danas smo zaboravili kakav smo život vodili dve godine...

Svi vi, koji ne možete da izdržite 15 dana, razmislite o ove dve godine...''

Podsetimo, u aprilu 2016. godine utvrđeno je da mala Teodora, tada osmogodišnja devojčica, boluje od teškog oblika malignog oboljenja - akutne mijeloidne leukemije. Jedna nada za njen oporavak bila je transplantacija koštane srži u Frankfurtu. Srbija se tada ujedinila i u rekordnom roku, za 24 sata, sakupljen je neophodan novac za lečenje. Posle loših prognoza, teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, Teodora, koja je sve to herojski podnela, konačno se sredinom jula 2018. godine vratila u rodni Kragujevac.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu