SIN S PROSLAVE PUNOLETSTVA DONEO VIRUS U PORODICU: Otac umro, majka u bolnici, a on ga na nogama preležao! - iKragujevac


Vesti

Zoran Ivanović (48) prva je žrtva kovida-19 u Čačku. Njegova supruga je na klinici u Beogradu, a simptome imaju i baka i deda dečaka koji se prvi zarazio

Ceo Čačak je u žalosti zbog smrti Zorana Ivanovića (48), IT stručnjaka i šahovskog prvotimca, koji je prva žrtva korone u ovom gradu.

Vest o Zoranovoj smrti njegove prijatelje i poznanike je šokirala, ali i uplašila jer je on bio zdrav, bez hroničnih bolesti. Preminuo je u KC Kragujevca, dok se njegova supruga od kovida-19 leči na klinici u Beogradu.

Imao lakše simptome

Zoran se koronavirusom zarazio od sina, koji je bio gost na proslavi punoletstva početkom marta u hotelu „Morava“. Dečak je bolest preležao bez većih problema, ali je, ne znajući da je zaražen, virus uneo u porodicu. Kako saznajemo, simptome imaju i njegovi baka i deda, kao i majka, koja je na bolničkom lečenju. Zoran je u bolnicu primljen četiri dana pre nego što je preminuo, pre toga imao je lakše simptome i ništa nije ukazivalo na tragičan ishod.

Kao programer radio je u jednoj čačanskoj banci u računskom centru, a prvotimca Šahovskog kluba Borac oplakuju i čačanski šahisti.

- Zoran je bio omiljen član u klubu, njegova briljantna duhovitost i optimizam su vodili našu ekipu. Zoran je bio prvotimac ŠK Borac, majstorski kandidat, igrao je sve značajne turnire za klub. Malo je reći da smo izgubili prijatelja, svima nam je bio više od toga. Svi smo u šoku i neverici. Teško je poverovati da je virus pokosio zdravog čoveka u najvećoj snazi - izjavio je za Kurir Duško Injac iz ŠK Borac Čačak.

Omiljen u klubu

On dodaje da klub sada nema mogućnosti da se oprosti od Zorana, ali kad se sve ovo završi, klub će to učiniti na način koji dolikuje jednom izuzetnom šahisti i još izuzetnijem čoveku. Članovi Zoranove porodice koji imaju simptome zasad su u stabilnom stanju.

Inače, na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku smešteno je 12 pacijenata i još jedan pacijent vodi se kao potencijalno infektivan. U Čačku se u kućnoj izolaciji nalazi 780 osoba. Jedna radnica u Policijskoj upravi u Čačku je pozitivna na koronavirus, zbog čega će i služba i ona proći sve predviđene protivepidemijske mere, saopštio je gradski radni tim za praćenje koronavirusa.

 

Izvor: Kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu