Akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog radnog dana od 8 do 13 sati u hotelu Zelengora - iKragujevac


Vesti

Gradska organizacija Crvenog krsta započela je akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će biti organizovana svakog radnog dana od 8 do 13 sati u hotelu Zelengora.

U kragujevačkom Crvenom krstu naglašavaju da se akcija u uslovima vanrednog stanja organizuje u skladu sa svim epidemiološkim propisima, poštujući sve preventivne mere zaštite.

U jučerašnjoj akciji prikupljeno je 13 jedinica dragocene tečnosti.

U situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je uslovljena pojavom virusa Kovid 19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir i da se može očekivati smanjeni broj onih koji mogu dati krv.

Smanjen je i odziv dobrovoljnih davalaca krvi, zbog uticaja javno-zdravstvenih mera koje se preduzimaju.

Zato, prema preporuci Instituta za transfuziju krvi Srbije, svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog aktuelne situacije.

Zato je Gradska organizacija Crvenog krsta započela humanu akciju, a dobrovoljno davanje krvi biće organizovano svakog radnog dana od 8 do 13 sati u hotelu Zelengora.

U cilju sprečavanja prenošenja virusa Kovid 19, preduzete su sve mere kako bi se zaštitili dobrovoljni davaoci krvi i volonteri koji pomažu u organizaciji akcije.

Preporuka je da građani ne dolaze u velikim grupama, već da daju krv pojedinačno.

Svim dobrovoljnim davaocima koji su dali krv, kragujevački Crveni krst je poklonio med koji su prikupili članovi Društva pčelara Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu