Ne čekajte komplikacije, idite u ambulantu covid-19 cim se pojave simptomi - iKragujevac


Vesti

Građani koji osećaju simptome zaraze novim koronavirusom mogu da dođu u kovid ambulante koje su otvorene u domovima zdravlja širom Srbije.

Više nema potrebe za zakazivanjem pregleda telefonom. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je za RTS da će građani koji imaju otežano disanje, povišenu telesnu temperaturu i kašalj u novootvorenim kovid ambulantama dobijati usmerenja za odlazak u samoizolaciju ili na dalje lečenje u bolnicama.

„Uočili smo da se naši građani dosta kasno javljaju na pregled, tek posle trećeg, četvrtog dana, kada postaju febrilni, što komplikuje njihovu kliničku sliku“, naveo je Berislav Vekić i dodao da će ambulante rasteretiti lekare koji se u bolnicama brinu o pacijentima sa težim simptomima.
„Nakon 22 sata mogu automatski da odu u ustanove sekundarnog, odnosno tercijarnog nivoa, odnosno na infektivnu kliniku i bolnice opšteg tipa“, naveo je Vekić, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Za pacijente u Kragujevcu koji osećaju simptome zaraze mogu obratiti Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije u zgradi ATD-a.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu