JKP Šumadija obezbedilo 10 hiljada litara tečnosti za dezinfekciju zgrada - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće „Šumadija“ obezbedilo je za upravnike zgrada 10 hiljada litara tečnosti za dezinfekciju zatvorenih prostora, u skladu sa sprovođenjem preventivnih mera zaštite od širenja virusa.

Najavljeno je da će do sutra na više lokacija u gradu biti postavljeni kontejneri sa ovim rastvorom.

Tečnost će moći besplatno da uzimaju svi upravnici zgrada i stanari kako bi redovno vršili dezinfekciju stambenih objekata.

Upravnici zgrada u Kragujevcu bili su u prilici da se snabdeju dovoljnim zapreminama rastvora natrijum-hipoklorita koji se koristi za dezinfekciju zatvorenih prostora. Za ove namene Javno komunalno preduzeće „Šumadija“ obezbedilo je 10 hiljada litara tečnosti.

Upravnici zgrada kažu da su na vreme započeli dezinfekciju stambenih objekata, ali su se brzo suočili sa nedostatkom rastvora. Lokalna samouprava, odnosno komunalno preduzeće Šumadija obezbedila je dodatne zapremine.

Tečnost za dezinfekciju, iz kontejnera koji će se, sa po hiljadu litara rastvora nalaziti na 10 lokacija u gradu, moći će besplatno da uzimaju svi upravnici zgrada i stanari.

Plastični kontejneri sa sredstvom za dezinfekciju biće postavljeni kod Krsta, na trgu Mala Vaga, kod pijaca u Bagremaru, Aerodromu i Bresnici, na uglu ulica Grada Karare i Atinske, kod hale Jezero, ispred Mesne zajednice Stanovo, u Erdogliji kod tržnice i naselju Bubanj kod Uzora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu