Savetovalište za brak i porodicu otvorilo telefonske linije za pozive građana - iKragujevac


Vesti

Tokom radne nedelje od ponedeljka do petka građani koji imaju problema u porodičnom, bračnom ili ličnom funkcionisanju dolazili su u savetovalište za brak i porodicu i sa stručnim timom razgovarali o problemima.

Tokom vanrednog stanja njihov dolazak je obustavljen a za savete se mogu obratiti telefonskim putem ili mejlom.

Od ponedeljka do petka, telefonska veza fiksnog i mobilnog broja telefona otvorena je za pozive građana.

Sa sugrađanima kojima je potrebna pomoć, tokom vanrednog stanja će raditi psiholog i porodični terapeut.

Stručni tim navodi da je u vreme kućne izolacije najvažnije sačuvati dobre porodične odnose i iskoristiti najveći deo vremena u negovanju najvažnijih porodičnih vrednosti a to su ljubav, pažnja, tolerancija i pomoć bolesnim, nemoćnim i starim članovima porodice.

U Savetovalište za brak i porodicu godišnje je dolazilo oko 500 sugrađana koji su imali problema u funkcionisanju braka, poremećene porodične odnose, nasilje u porodici ili lično funkcionisanje u okruženju ili porodici.

Na nedeljnom nivou oko 40 korisnika dolazilo je kod psiholiga ili porodičnog terapeuta kako bi se ove devijantne pojave iskorenile i umanjile.

Tokom vanrednog stanja kada je većina stanovnika Srbije u kućnoj izolaciji građani koji imaju ove probleme mogu da pozovu fiksni telefon 034 356 778 koji je otvoren svakog radnog dana od 8 do 12 časova i mobilni broj 064 8753 077 koji je dostupan za građane u terminu od 7.30 do 15.30 sati svakog radnog dana.

Oni građani koji imaju porodične, bračne ili lične probleme mogu da se obrate stručnjacima i putem meil adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa organizovana je pomoć Kragujevčanima koji telefonom pozivaju Savetovalište za brak i porodicu u kome radi porodični terapeut i psiholog.

Tokom vanrednog stanja brojne Kragujevačke porodice provode vreme u izolaciji a najteže je onim porodicama ili supružnicima koji imaju poremeđene porodične odnose.

Stručnjaci savetuju da se tokom izolacije radi na unapređenju porodičnih odnosa. Najbolji način za to je podizanje nivoa tolerancije i stpljenja kako bi se porodica očuvala.

Savet stričnjaka je da se uredi životni prostor u kome porodica provodi vreme,posveti pažnja svakom članu kućne zajednice, a tokom izolacije najpoželjnije je potrošiti vreme u zajedničkom gledanju filmova, razgovoru sa ukućanima, društvenim igrama.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu