U Srbiji četiri žrtve, 384 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom - iKragujevac


Vesti

U Srbiji su do sada registrovana 384 slučaja zaraze koronavirusom, a četiri osobe su preminule. U sredu je potvrđen jedan smrtni slučaj. Nekoliko trudnica sa simptomima koronavirusa negativne na Kovid-19, kaže Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS-a.

7.45 - Nekoliko trudnica je imalo simptome koronavirusa, ali su testovi pokazali da su negativne na Kovid-19, kaže za RTS prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.

6.00 - Sreda je bila najteži dan od početka epidemije u Srbiji, pošto je potvrđen 81 novi pacijent, a nažalost je bilo i smrtnog ishoda.  

Žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu preminula je od Kovida-19. Ona je četvrta žrtva bolesti izazvane koronavirusom u Srbiji.

Od koronavirusa do sada je izlečeno 15 osoba, među kojima i jedna devojka, koja boluje od dijabetesa. U tome bi trebalo da pomogne i novi kontigent zaštitnih maski, čija je distribucija počela juče.

Takođe, oko 300 medicinara iz inostranstva se prijavilo da dođe i pomogne, još jedan avion je doneo pomoć iz Kine, dok se ona u subotu očekuje i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom.

Kineski stručnjaci su u razgovoru za RTS istakli da je ovo bolest koja može da se izleči, dok su naši lekari dodali da je suština borbe sa koronavirusom socijalna izolacija.

U međuvremenu, nastavljen je povratak zaglavljenih srpskih putnika na aerodromima širom sveta.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu