Ispovest mladića ZARAŽENOG koronavirusom - iKragujevac


Vesti

Pave Sekulović (25) prvi je Paraćinac zaražen koronavirusom, koji se već nekoliko dana leči u strogom karantinu na infektivnom odeljenju Kliničkog centra Kragujevac. Ovaj mladi bokser i veliki humanitarac za “Alo!” navodi da ga, uprkos tome što se nalazi u totalnoj izolaciji, pozitivan duh ne napušta, pa je gotovo potpuno siguran da će pobediti opaku bolest.

Naš sagovornik ističe da se sa još tri inficirane osobe nalazi u zatvorenoj sobi, koju ni u jednom trenutku ne može da napusti. Prema njegovim rečima, on i njegovi cimeri ostvaruju kontakt samo sa potpuno zaštićenim medicinskim radnicima, koji ih obilaze nekoliko puta dnevno kako bi im dostavili obroke i po potrebi terapiju.

- Jedino što vidim kroz prozor su vojnici sa puškama i kada se otvore vrata medicinare pod punom opremom. Imamo tri vrlo ukusna obroka dnevno i zaista ne možemo da se žalimo. Najvažnije je da sam psihički veoma jak i da imam jasan cilj, a to je da budem prvi izlečeni Paraćinac, a ne prvooboleli u Paraćinu. Temperaturu više nemam i svakim danom se osećam sve bolje - navodi Pave.

Naš sagovornik ističe da od kada se nalazi na bolničkom lečenju vraća film i pokušava da složi kockice kako bi shvatio na koji se način inficirao, ali da mu to ne ide od ruke.

- Za mene je prava misterija kako sam se zarazio. Možda vi sada imate koronavirus, a to ne znate. Šta ako ste se uhvatili za neku šipku u autobusu? Tako se nešto i meni verovatno desilo. Neki su me kritikovali što idem prevozom, a ja ih pitam: "Zašto da ne idem, kada sam potpuno zdrav?". Sada sam čuo da ima još zaraženih u mom kraju, oni sede kod kuće. Ja sam na svoje insistiranje otišao u bolnicu, neću da ugrozim druge - kaže Pave.

U Srbiju došao iz Švedske

Pave Sekulović je 11. marta iz Švedske došao avionom do Budimpešte, a potom je taksijem putovao do Beograda. Kako uverava, po dolasku u domovinu nije pokazivao nikakve sumnjive simptome i činilo mu se da će ga koronavirus zaobići.

- Iskreno, u Švedskoj sam bio u kontaktu sa mnogo ljudi. Kada je ozbiljnije počelo da se priča o koroni, počeo sam da pazim. Izbegavao sam grljenje i ljubljenje, ali sam morao da radim. Osećao sam se izuzetno dobro i zdravo. Na aerodromu sam čak nosio masku da bih se sa sigurnošću zaštitio - ističe Pave.

On je potom sa društvom izašao u kafanu 13. marta, dok vanredno stanje još nije bilo proglašeno. Međutim, za nekoliko dana pojavili su se prvi simptomi u vidu suvog kašalja i temperature, a Pave se tada samoinicijativno izolovao od ostatka porodice, nakon čega je i test na koronavirus bio pozitivan.

 

Izvor: Alo

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu