Ukupno 222 osobe zaražene koronavirusom u Srbiji, novi podaci u 15 časova - iKragujevac


Vesti

U Srbiji su do sada zabeležena ukupno 222 slučaja obolelih od Kovida-19. Od posledica zaraze koronavirusom preminule su dve osobe. Najnoviji podaci o epidemiji koronavirusa u Srbiji očekuju se u 15.00 na konferenciji za medije.

10.10 – Još jedan avion odleteo po medicinsku pomoć u Kinu

Avion "erbas A330", kompanije "Er Srbije", poleteo je nešto posle ponoći za Kinu, kako bi u Srbiju dopremio medicinsku opremu i zaštitna sredstva za borbu protiv koronavirusa.

9.45 – U 17 časova sastanci kriznih štabova sa stručnjacima iz Kine

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić, i Krizni štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti kovid-19 po privredu, kojim predsedava predsednik Aleksandar Vučić, sastaće se sa stručnjacima iz Kine. Nakon sastanka, u 18 časova očekuje se konferencija za medije u Palati "Srbija".

9.30 – Avion "Er Srbije" krenuo je po naše državljane u Dohu koji su, zbog koronavirusa, ostali zarobljeni na aerodromu.

9.10 – Na Kosovu do sada 33 zaražene osobe, jedna preminula

Od koronavirusa na Kosovu su do sada 33 osobe zaražene. Jedna osoba, 85-godišnji muškarac iz Podujeva, je preminula, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.

8.40 – Fabrika u Senti počela je sa proizvodnjom kvasca, koji bi u prodavnicama mogao da se nađe u utorak ili sredu, rekao je za RTS ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

8.10 – Za razliku od prethodnih dana kada su informacije o novozaraženima objavljivane na sajtu covid19.rs u 8.00 i 18.00, od danas će građani sve nove informacije dobijati na konferenciji za medije u 15 časova.

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je zabeležen ukupno 51 slučaj zaraze koronavirusom, tako da se ukupan broj inficiranih popeo na 222.


Na bolničkom lečenju je 131 osoba. Na respiratorima je 15 osoba, od kojih je troje u ozbiljnom stanju.

Od posledica zaraze koronavirusom preminule su dve osobe u Srbiji – muškarac (59) iz Kikinde i baka (92) iz Beograda.

Oba pacijenta su, prema podacima nadležnih, imala i druge hronične bolesti.

Ministarstvo zdravlja nove informacije o broju zaraženih objaviće na konferencija za medije u 15.00.

Kako bi se spirečilo širenje koronavirusa, u Srbiji je na snazi opšta zabrana kretanja od 17.00 do 5.00, a stariji od 65 godina ne smeju da izlaze uopšte.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Kako je juče rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prve procene kineskih stručnjaka pokazuju da će Srbiji trebati 29 dana da stabilizuje situaciju sa koronavirusom i to samo ukoliko se svi građani budu pridržavali svih mera. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu