Kragujevački Klinički centar – KORAK ISPRED KORONE - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom Kliničkom centru nalazi se 7 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Na Odeljenju intenzivne nege, na respiratorima su dve osobe, dok je preostalih 5 obolelih od virusa KOVID-19 dobrog opšteg stanja.

Klinički centar Kragujevac organizovan je tako da ima četiri klinike za koronu – Infektivnu kliniku, Kliniku za pulmologiju, Kliniku za oftalmologiju i Službu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, dok će se trijaža obavljati u Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije.

Na Odeljenju intenzivne nege mesta ima za 26 obolelih od virusa KOVID-19, dok je za pacijente sa lakšom kliničkom slikom u ovoj zdravstvenoj ustanovi tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite obezbeđeno 200 kreveta.

Svi lekari i kompletno medicinsko osoblje prošli su neophodnu edukaciju, imaju potrebnu opremu, a u Kliničkom centru Kragujevac sprovedene su sve neophodne mere zaštite.

Kragujevački Klinički centar primenjuje četvrti nivo zaštite osoblja i pacijenata.

U narednih par dana i operacione sale će biti prilagođene za operacije zaraženih virusom KOVID-19, a moći će i da se organizuju porođaji za žene koje su inficirane korona virusom.

Najavljeno je da će iz kineske donacije, koju je za Srbiju obezbedio predsednik Republike Aleksandar Vučić, u kragujevački Klinički centar stići tri respiratora i deo ekspertskog tima lekara iz Kine.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu