TRAGEDIJA: Ranio devojku, pa se ubio zbog ljubomore - iKragujevac


Vesti

Đurđe Marinković (39) iz sela Brzan pokušao je juče ujutru, kako se sumnja, da ubije svoju petnaest godina mlađu devojku Valentinu M. (24) u njenoj kući na periferiji Lapova, posle čega je izvršio samoubistvo!

Kako saznajemo, krvava drama odigrala se u osam sati, a devojku u lokvi krvi pronašli su njeni roditelji, koji su je odmah odvezli u lokalni dom zdravlja, odakle je transportovana u KC Kragujevac na dalje lečenje.

Dve mogućnosti

- Đurđe i Valentina su neko vreme bili u emotivnoj vezi. On je juče došao kod nje i pozvonio na vrata. Valentina mu je otvorila, a on joj je ispalio metak u stomak, praktično na kućnom pragu. Potom je odmah pucao i u sebe. U trenutku zločina Valentinini roditelji nisu bili kod kuće. Otac je bio na poslu, a majka na pijaci. Teško ranjenu Valentinu i mrtvog Đurđa su pronašle komšije i o tome obavestile njene roditelje - kaže naš izvor i dodaje da su lekari obavestili policiju.

Pretpostavlja se da je Marinković planirao zločin jer je kod devojke došao naoružan lovačkom puškom.

Komšije teško ranjene devojke kažu da se sumnja da je Đurđe hteo da ubije Valentinu zbog ljubomore. - Pretpostavlja se da je bio ljubomoran i da je zbog toga želeo da presudi njoj i sebi. Moguće je da je sumnjao da ga Valentina vara. Ipak, zasad su sve to spekulacije. Neophodno je sačekati da se devojka oporavi, pa da da izjavu nadležnim organima. Verujemo da će ona ispričati šta je bio motiv za krvavi pir i šta se dogodilo između nje i njenog partnera kobnog jutra, ali i prethodnih dana - kaže izvor Kurira iz istrage.

Bio je miran

Svi koji su poznavali Đurđa Marinkovića juče su bili zatečeni. - On je ranije imao strugaru, ali ju je zatvorio. U selu je živeo s majkom, a brat mu radi u Austriji. Važio je za finog, mirnog i povučenog momka. S njim ranije nije bilo problema. Svi smo u šoku, jer od njega to niko nije mogao da očekuje - kaže jedan Marinkovićev poznanik.

On dodaje da Marinković nije bio lovac. - Ne znam ni gde je nabavio lovačku pušku, nisam znao da je ima. Mada, družio se s nekim lovcima, moguće da je od nekog pozajmio - kaže naš sagovornik.

Bez prijava

RANIJE NIJE BIO NASILAN

Kako saznajemo, Đurđe Marinković nije odranije poznat policiji. - Protiv njega nema krivičnih prijava. Takođe, ni ranjena Valentina ga ranije nije prijavljivala za nasilje - kaže izvor i dodaje da je Valentina navodno bila zaposlena u jednoj privatnoj firmi i da važi za lepu devojku.

Upoznali se na poslu

RADILI U ISTOJ FIRMI

Valentina i Đurđe su se upoznali pre oko dve godine. - Kada je Đurđe zatvorio strugaru, zaposlio se u istoj firmi kao i Valentina i tu su se upoznali. Đurđe je posle prestao da radi i u toj firmi i neko vreme je bio u Austriji kod brata - kaže prijatelj Đurđa.

 

Izvor: Kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu