NAJNOVIJE INFORMACIJE O KORONA VIRUSU: U toku noći nije bilo uzoraka za testiranje - iKragujevac


Vesti

U Republici Srbiji je do 20 časova 14. marta 2020. godine registrovano ukupno 46 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 15. marta 2020. godine nije bilo novih uzoraka za testiranje.

Troje se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ministarstvo zdravlja uvelo 20 novih brojeva telefona
U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja je uvelo dodatnih dvadeset brojeva telefona za sve informacije o COVID-19.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu