Nemci prodaju kragujevački oldtajmer po ceni nezamislivoj u Srbiji - iKragujevac


Vesti

O Zastavi 101, "Stojadinu", odnosno popularnom "kecu", ne treba mnogo trošiti reči. Svi znamo šta je, svi smo se vozili u njemu, velika većina nas ga je imala u svojoj porodici, a neki ga još uvek imaju...

Fiatov neostvarni projekat hečbeka na osnovi originalne "128-ice" u Jugoslavji je predstavljao jedan od najčešćih i najvoljenijih automobila, koji je proizvodio punih 37 godine, od 1971. do 2008.

Osim na ovim prostorima, veliku popularnost je imao i u zemljama istočnog bloka, a u manjim količinama se izvozio i na zapad. Izvozna verzija se zvala Zastava 1100, zbog toga što je francuski Peugeot još mnogo ranije zaštitio trocifrene brojčane oznake sa nulom u sredini.

A taj "kec" 1100 vožen je u Mađarskoj, nekadašnjoj Čehoslovačkoj, kao u Demokratskoj Republici Nemačkoj, gde je ponajviše, u odnosnu na proizvode tamošnje auto industrije, predstavljao zaista moderan automobil. I baš jedan takav DDR "Stojadin" našao se u ponudi nemačkog trgovca polovnjacima Genex Automobile & Technik, iz istočnonemačkog gradića Beuha u Saksoniji.

Automobil proizveden u Kragujevcu 1976. godine, za poslednje 44 godine prešao je samo 45.000 kilometara. Pokreće ga dobro poznati motor zapremine 1,1 litar, sa 55 konjskih snaga.

Sudeći po slikama, koje možete pogledati na ovom linku, ova Zastava 101 je u savršenom stanju, a uz njega dolazi i originalna papirologija. Zbog toga ni ne treba da čudi što se žuti kragujevački oldtajmer prodaje po ceni od čak - 8.900 evra!kec 2.jpgkec 1.jpg

 

Izvor: Telegraf/ autoscout24

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu