Ovako su meštani šumadijskog sela Marko, njegov otac, braća i ujak zasukali rukave i sami podigli veliku drvenu "kuću" za ovce - iKragujevac


Vesti

Na livadi u Guncatima, u opštini Knić, Marko Glišović je izgradio objekat za čuvanje ovaca, kako on kaže, ovčaricu. Objekat je veličine 30 sa 8 metara i kapaciteta je 160 ovaca. Ali to nije ništa neobično, ono što je posebno lepo u celoj ovoj priči jeste da je to uradio samo uz pomoć oca, braće i ujaka. Baš kao u stara vremena, kad je "dogovor kuću gradio".

Marko je ovaj objekat počeo da gradi od temelja.

- Samo je na pokrivanju objekta bilo angažovano malo više ljudi. Počeli smo ovčaricu da gradimo početkom maja prošle godine, a "useljenje" je bilo spremno polovinom novembra - kaže Marko za Telegraf.rs.

Glišović je u izgradnju uložio oko 10.000 evra. On je u Fejsbuk grupi Dobra zemlja objavio kako je tekao postupak gradnje od samih početaka.

Opština Knić podelila je prošle godine podsticajna sredstava poljoprivrednicima, pa je 117 poljoprivrednika dobilo ukupno 7,7 miliona dinara. Među njima je bio i Marko, koji živi sa roditeljima. Novac uvek iskoristi da kupi ono što mu je najpotrebnije za stoku. Od dobijenih 36.000 dinara kupio je mašinu u kojoj se priprema stočna hrana.

Glišovići imaju krave, junad i 70 ovaca, a prošla godina je bila treća po redu da je konkurisao i dobio novac od koga kupuje potrebne mašine.

Pre dve godine Marko je dobio stočnu mešaonu, a godinu pre traktorsku prikolicu. Želja mu je da kupi traktor.77.jpg

76.jpg

75.jpg

74.jpg

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu