Rvačka reprezentacija Kine za Olimpijske igre priprema se u Kniću - iKragujevac


Vesti

Rvačka reprezentacija Kine već dve nedelje priprema se u opštini Knić za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Danas su ih posetili predstavnici ambasade Kine u Srbiji, Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić i članovi opštinskog rukovodstva, Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog biroa Međunarodnog olimpijskog komiteta i Željko Trajković i Milan Jeličić, predsednik i generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije. „Prošle godine ugostili smo veslače, a sada smo domaćini najboljim kineskim reprezentativcima u rvanju, činimo sve da se dobro pripreme za predstojeću Olimpijadu, preduzete su sve epidemiološke mere zaštite, prati se zdravstveno stanje kineskih sportista i danas smo se uverili, ne samo da su dobrog zdravlja već da u timu vlada i odličan sportski duh“, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić. 

Kinsekim rvačima poželeo je uspeh na Olimpijadi i da u Kniću i Srbiji ostvare brojne prijateljske i poslovne kontakte. „Rvački savez Srbije je na molbu Rvačke federacije NR Kine uspeo je da organizuje kvalitetne pripreme kineskoj olimpijskoj reprezentaciji, koja svoj trenažni proces nije mogla da sprovede na najvišem nivou usled aktuelne situacije izazvane korona virusom“, istakao je Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog biroa Međunarodnog olimpijskog komiteta. „Sportisti su uvek znali da pokažu svoj humani karakter, ovim su još jednom potvrđeni izvanredni odnosi Srbije i Kine, ali i sposobnost i spremnost Rvačkog saveza da brzo reaguje i pomogne svojim sportskim prijateljima“, naglasio je Lalović koji važi, kada je sport u pitanju, za najuticajnijeg Srbina u inostranstvu.

Sačuvao je rvanje na Olimpijskim igrama, za njega ne postoje nerešivi problemi pa snosi veliki deo zasluga za organizovanje priprema kineskih rvača u Srbiji, koji su zbog epidemije korona virusa morali da pronađu alternativnu lokaciju za pripreme kako bi igre u Tokiju dočekali u top formi.

Zbog širenja korona virusa sve više manifestacija širom sveta se otkazuje ali se održavanje Olimpijskih igara u Tokiju za sada se ne dovodi u pitanje, smatra Nenad Lalović, član Izvršnog biroa Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu