''Zelenilo'' radi na prolećnom uređenju grada, prigradskih i seoskih naselja - iKragujevac


Vesti

Ekipe Javno komunalnog preduzeća „Šumadija“ sektora Zelenilo, rade na uređenju Velikog parka, prigradskih naselja, ali i seoskog područja.

Danas u obavljeni radovi na košenju rastinja u Gornjim i Donjim Komaricama.

Istovremeno, rade na sanitarnoj seči orezivanja i proreda krošnje drvorednih stabala u Velikom parku dok su u Komaricama kosili samoniklo rastinje.

Sakupljanje lišća i otpada sa zelenih površina na prostoru Velikog parka, sanitarna seča, orezivanje i proreda krošnje drvorednih stubova samo je deo poslova koje su ekipe sektora „Zelenila“ radile u Velikom parku.

Bez obzira na godišnje doba, Kragujevčanima je Veliki park jedno od omiljenih mesta za boravak više od jednog veka. I danas sve generacije rado šetaju najvećim gradskim parkom.

JKP „Šumadija“ sektor Zelenilo radi i na košenju rastinja pored lokalnih puteva na teritoriji Gornjih i Donjih Komarica.

Sektor Zelenila, u nerednom periodu izvodiće radove na skupljanju lišća sa zelenih površina na lokacijama oko Paliluskog potoka, u LJubinim livadama i Centralne radionice.

Očekuju ih radovi i na sanitarnoj seči i orezivanju drveća u Mesnim zajednicama Vašarište, Erdoglija i Centralna radionica.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu