Asfaltirana ulica Boška Buhe u Ilinoj vodi - iKragujevac


Vesti

U naselju Ilina voda, ulica Boška Buhe duga više od 500 metara detaljno je obnovljena sa novim asfaltom.

Za ove namene iz gradske kase izdvojeno je skoro šest miliona dinara.

Izvođač radova je Preduzeće za puteve Kragujevac, koje je obavilo i nivelisanje i rehabilitaciju postojeće kolovozne konstrukcije i šahtnih poklopaca.

Na samom ulazu u ovu ulicu prošle godine urađena je nova vodovodna i kanalizaciona mreža.

Izgrađena je i nova saobraćajnica u delu industrijske zone, pored firme Gomalajn, navode nadležni.

U ulici Boška Buhe koja vodi do Košutnjaka ima oko 50 kuća. NJeni stanovnici navode da su se godinama unazad suočavali sa brojnim problemima u kretanju i kao pešaci i vozači.

Ulica je bila puna udarnih rupa, a tokom velikih kiša i snegova voda se gomilala i pravila velike kratere na asfaltu. Bilo je otežano kretanje i pešaka i vozila.

Vremenske prilike bile su naklonjene izvođačima radova pa su mašine Preduzeću za puteve Kragujevac, koje obavljaju ugradnju asfaltne mase i valjanje radile punom parom.

Utrošeno je 500 tona asfalta. Nivelisani su svi šaht poklopci i rekonstruisan postojeći ivičnjak sa obe strane ulice.

Načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, je navela da je prioritet tokom proleća uređenje i rehabilitacija brojnih gradskih ulica kako bi komunalna infrastruktura bila što bolja.

Poseban akcenat stavljen je na ulice koje se nalaze u rubnim delovima grada, poput ulice Boško Buha u naselju Ilina voda.
Za rehabilitaciju ove ulice iz gradske kase izdvojeno je skoro šest miliona dinara što je jedna od većih investicija u punoj infrastrukturi lokalne samouprave.

Žitelji ulice Boško Buha u naselju Ilina voda ubuduće će imati prohodniju ulicu i bolje komunalne uslove.

Gradska uprava za razvoj za rehabilitaciju i održavanje gradskih ulica i puteva poverila je 250 miliona dinara Preduzeću za puteve Kragujevac.

Do sada je rehabilitovano više od 40 ulica u gradu a u toku su brojni radovi koje izvodi ovo preduzeće u naseljima Veliko Polje, Erdeč i Korićani.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu