Očekuje nas topao dan, ali mogući su pljuskovi i grmljavina - iKragujevac


Vesti

Na severu i zapadu Srbije umereno do potpuno oblačno, dok se u ostalim predelima očekuje sunčano.

Biće veoma toplo za ovo doba godine.

U toku jutra i prepodneva u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na jugu i jugoistoku ostaće suvo. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar, a po prodoru hladnog fronta biće u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od 2 do 8 stepeni, maksimalna dnevna od 10 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku Srbije. Krajem dana temperatura u osetnijem padu, a kiša će u brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg.

U Kragujevcu umereno do potpuno oblačno i veoma toplo, a sredinom dana biće i pretežno sunčano. Krajem dana i tokom večeri jače naoblačenje sa kišom, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 8 stepeni, maksimalna dnevna 18, krajem dana i tokom večeri u padu i za više od 10 stepeni.

U Srbiji sutra oblačno i osetno hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima.

Već u toku jutra u severozapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksimalna temperatura od 5 do 10 stepeni.

U petak u toku jutra i prepodneva prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Sredinom dana i posle podne razvedravanje. U subotu sunčano. U nedelju novo i prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Za vikend toplije, temperatura i preko 15 stepeni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu