Američki ambasador u poznatoj kragujevačkoj kafani: "NIJE UVEK LAKO RAZUMETI BALKAN, ALI JE LAKO ZALJUBITI SE U NJEGA" - iKragujevac


Vesti

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri juče je posetio Kragujevac, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, nakon čega je oduševio svoje pratioce na društvenim mrežama gde je okačio snimak hrane srpskih specijaliteta u poznatoj kragujevačkoj kafani.

- Nije uvek lako razumeti #Balkan ali je lako zaljubiti se u njega, njegove ljude, kulturu i naročito hranu. Kragujevačka kafana "Balkan" sve ovo dokazuje. Hvala - napisao je Godfri na Tviteru.

Ova objava se brzo proširila na Internetu i skupila brojne lajkove i komentareAMB.jpgGodfri je prilikom dolaska u Srbiju zatražio od od pratilaca da mu preporuče šta da proba od domaće hrane i od tada ne prestaje njegovo oduševljenje ovdašnjim jelima.

Amerićki ambasador je u Kragujevcu razgovarao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Posle sastanka koji nije bio otvoren za medije, Godfri je novinarima rekao da je imao otvoren i jasan razgovor o izazovima sa kojima se Kragujevac suočava i sa koracima koje preduzima da na njih odgovori.

Kazao je da se trudi da ne bude ambasador samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji, a Kragujevac je jedan izuzetno važan grad sa "divnom istorijom i vrlo dinamičan grad".

Godfri je istakao da u Kragujevcu ima brojnih projekata koje predvodi američka agencija USAID, kao i da je sjajna saradnja sa Univerzitetom u tom gradu.

"Postoje ovde i američke kompanije, a ja ću se svojski truditi da ohrabrim još više američkih investicija", rekao je Godfri. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu