Ambasador Entoni Godfri u poseti Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović organizovali su prijem za ambasadora SAD u Srbiji, Entoni Godfrija, koji je danas u poseti Kragujevcu. Na prijemu je bilo reči o istoriji prve prestonice moderne Srbije, aktuelnoj situaciji u gradu, planovima, ali i projektima koje finansira Vlada SAD.

Razgovarali smo sa ambasadorom o aktuelnoj situaciji u Kragujevcu, upoznali smo ga sa našom istorijom i našim gradom, pričali smo o predstojećim izborima, o tome šta očekujemo da će se dešavati u naredna dva meseca, o demokratiji u Krgujevcu, našim planovima za budući razvoj i verujem da smo ostavili dobar utisak na ekselenciju, istakao je gradonačelnik Nikolić.

Bilo je reči i o privrednoj saradnji, očekujemo, a to je ambasador Godfri na sastanku i najavio da će razgovarati sa kompanijama zainteresovanim za dolazak u Srbiju, da im predstavi Kragujevac i uslove koje nudimo budućim investitorima. Očekujemo da napravi dobru konekciju, da garantuje da smo ozbiljni ljudi, sa kojima može ozbiljno da se razgovara, poručio je Nikolić.

Veoma mi je drago što sam u Kragujevcu i što sam imao tako otvoren i jasan razgovor sa gradonačelnikom o izazovima sa kojima se Kragujevac suočava i koracima koje rukvodstvo grada preduzima da na te izazove odgovori, istakao je ambasador Godfri. Trudim se da ne budem ambasador samo u Beogradu, već u celoj Srbiji, a Kragujevac je izuzetno važan i dinamičan grad sa bogatom istorijom i nadam se da ćemo se uskoro opet videti.

Imamo brojne projekte koje realizuje agencija USAID, imamo sjajnu saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu, takođe, imamo i Američki kutak kao kompanije koje ovde posluju, tako da ću se svojski truditi da ohrabrim još više investitora, rekao je Entoni Godfri.

Nakon posete Gradskoj upravi, amabasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je Spomen park Šumarice i održao predavanje na temu “Odnosi Srbije i Amerike” u Konferencijskoj sali kragujevačkog Pravnog fakulteta.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu