Najpoznatije dečje skijalište u Srbiji se konačno diže iz pepela: Uskoro montiranje novog ski-lifta na Goču - iKragujevac


Vesti

Nakon što su bivši radnici smučarskog kluba pokrenuli sudski spor, planina Goč ostala je bez ski-lifta, mašine za tabanje snega i sve klupske imovine. Skijalište je otišlo na ,,doboš“ sa sve stubovima uspinjače, koji su demontirani i isečeni , i na ime duga prodati u ,,staro gvožđe“.

Međutim, po svemu sudeći za Goč dolaze bolji dani. Ministarstvo za sport je izdvojilo 15 miliona dinara, grad Kraljevo 20 miliona, tako da će, kako najavljuje Ivan Milić, direktor Dečijeg odmarališta ,,Goč“, uskoro početi montiranje modernog ski-lifta, dužine 300 metara.

,,Zatvorili smo finansijsku konstrukciju uz pomoć države i grada Kraljeva,odabran je izvođač radova-kraljevačko preduzeće ,,Amiga“,tako da bi radovi trebalo da otpočnu na proleće.U tom slučaju do kraja leta radovi bi bili završeni i za novu zimsku sezonu na Goču ćemo imati novi ski-lift“,kaže direktor Milić.

Na Goču, dečijoj planini kako je mnogi s pravom nazivaju, udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, trenutno boravi oko 250 dece.Tako je od početka zime a novi dečiji paviljon i hotel ,,Dobre vode“ biće dobro popunjeni i tokom proleća i leta. Deca imaju sve uslove za lep odmor i razonodu počev od staze za skijanje i sankanje do balon hale , sportskih terena i odličnih smeštajnih uslova u odmaralištu i hotelu.

 

Izvor: telegraf

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu