Potražnja za ugostiteljima u Kragujevcu, Kraljevu... - iKragujevac


Vesti

Zapošljavanje radnika u oblasti ugostiteljstva u blagom je porastu, imajući u vidu da se otvara sve više hotela, a najviše potrebe za radnim angažovanjem ovog kadra ima u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu...

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), u prošloj godini 11.343 lica sa evidencije te službe ugostiteljske struke uspelo je da se zaposli.

Na osnovu statističkih podataka, prosečno vreme čekanja na zaposlenje ugostitelja do sada je bilo oko četiri godine.

Zaključno s poslednjim danom januara, ove godine na evidenciji nezaposlenih lica registrovano je 17.527 njih iz ugostiteljske struke, mahom pripremači namirnica, serviri, pomoćni ugostitelji, kuvari, kelneri, turistički i ugostiteljski tehničari, konobari, kuvari, ekonomisti za turizam i viši ugostitelji, diplomirani turizmolozi...

U januaru se 660 lica sa evidencije NSZ ugostiteljske struke zaposlilo, a u istom periodu registrovano je 73 oglasa za 130 izvršilaca u oblasti ugostiteljstva i turizma, na koje se prijavilo 40 kandidata.

Tokom 2019. godine, najviše prijavljenih potreba za zapošljavanje radnika u ugostiteljstvu bilo je u Beogradu (1.406), potom slede Novi Sad (304), Kraljevo (188), Kragujevac (119), Niš (106).

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu