AMBASADORI VELIKE BRITANIJE, KANADE I AUSTRALIJE U KRAGUJEVCU: Obeležavanje 105. godišnjice smrti dr Elizabet Ros - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Kragujevca i Grad Kragujevac, u duhu negovanja sećanja na život i delo dr Elizabet Ros u Srbiji i svih članova stranih sanitetskih misija koji su pomgli srpskom narodu u Prvom svetskom ratu, će u petak 14. februara obeležaiti 105. godišnjicu njene smrti.

Tim povodom, u Gradskoj upravi će biti priređen prijem za NJ. E. ambasadore Velike Britanije, Kanade i Australije kom će prisustvovati i predstavnici Grada Kragujevca, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Crvenog krsta Srbije, i mnogih važnih institucija, ljudi iz kulture koji su promovisali ovaj događaj i publicistkinja Luiz Miler, pisca mnogih knjiga o stradanjima Srba u Prvom svetskom ratu i saradnji sa misijama iz Škotske, Velike Britanije, Australije i Кanade među kojima je najpoznatija „Naš Brat - Život kapetana Flore Sends“ .

Posle prijema u Gradskoj upravi, u 12 časova, na Varoškom groblju, tradicionalno će biti održano opelo i polaganje venaca za pomen ovih hrabrih žena. Opelo će održati Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski gospodin Jovan.

Ove godine navršava se 105. godišnjica od smrti i našeg poznatog lekara dr Ilije Kolovića, koji je, takođe, izgubio život boreći se sa epidemijom tifusa.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu