USKORO DOSTUPNA I APLIKACIJA: JKP Šumadija nastavlja sa uvođenjem „pametnih“ rešenja u oblasti saobraćaja - iKragujevac


Vesti

Gradska agencija za saobraćaj, koja je od ove godine u sastavu JKP Šumadija, potpisala je krajem 2019. memorandum o saradnji sa Nacionalnom kompanijom za upravljanje auto-putevima u Mađarskoj.

Cilj potpisivanja protokola o saradnji je, kako tvrde u Šumadiji, implementiranje nove tehnologije u Kragujevcu, kako bi se uvela „pametna“ rešenja u oblasti saobraćaja.

Saradnja Nacionalne kompanije za upravljanje auto-putevima u Mađarskoj i kragujevačkog komunalnog sektora doprineće razvoju pametne tehnologije u Kragujevcu.

Državna mađarska kompanija bavi se najsavremenijim tehnologijama, a Kragujevac je prvi grad u Srbiji u kome će njihova tehnološka rešenja biti implementirana.

Saradnja koju je započela Gradska agencija za saobraćaj nastavlja se kroz Javno komunalno preduzeće Šumadija, a planirano je da budu obuhvaćeni svi sektori kako bi se unapredilo njihovo poslovanje.

Kako bi se poboljšao kvalitet usluga javnog gradskog i prigradskog prevoza, Gradska agencija za saobraćaj je od ove godine pripojena JKP Šumadiji.

Do pripajanja je došlo kako bi funkcionisanje sektora koji se bavi prevozom putnika bilo brže, jednostavnije i lakše.

U Šumadiji najavljuju da će građanima biti dostupna i aplikacija kroz koju će se videti konkretno funkcionisanje tehnologije, dok će zaposlenima u komunalnom sektoru „pametna“ rešenja koristiti za unapređenje kvaliteta usluga koja pružaju.

(RTK)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu