Kragujevački đaci na bilbordima Ministarstva prosvete “Izuzetni učenici Srbije” - iKragujevac


Vesti

Međsu talentovanim učenicima čije su se fotografije našle na bilbordima koje je Ministarstvo prosvete postavilo širom Srbije našli su se i učenici Prve kragujevačke gimnazije. Mihajlo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović izabrani su da budu deo akcije „Izuzetni učenici Srbije“ jer su u decembru prošle godine osvojili drugu nagradu iz robotike na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju.

 U društvu gimnazijalaca iz Kragujevca nalaze se i učenici Prve osnovne škole Kralj Petar Drugi iz Užica koji su na istom takmičenju osvojili treću nagradu i nagradu za izvanredan doprinos. Užice su u Šangaju predstavljali Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić. Tema takmičenja je bila veštačka inteligencija, a zadaci su bili kreirani tako da odražavaju problem u funkcionisanju veštačke inteligencije koji robot, uz pomoć svojih mehaničkih dodataka i programiranog koda, treba da reši.

NJihova zajednička fotografija može se videti na bilbordima u Kragujevcu, Užicu i Beogradu. Bilbordi u Kragujevcu postavljeni su kod Hale Jezero i kod Kamenog mosta.

Inače, Ministarstvo prosvete postavilo je 38 bilborda u Beogradu, Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu i Čačku. Na njima su se našli talentovani osnovci i srednjoškolci, osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike.3-12.jpg1-15.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu