Sedam terenskih i dva vatrogasna vozila sa najsavremenijom opremom stigla u Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Vatrogasno spasilačka brigada u Kragujevcu dobila je sedam novih terenskih i dva vatrogasna vozila koja su opremljena najsavremenijim pomagalima za intervencije.

U odnosu na ranije godine, vozni park je u 2019. značajno obnovljen, pa je sada, za rad na terenu, vatrogascima na raspolaganju više od 50 vozila.

U obnovljenom voznom parku nalaze se dva nova vatrogasna vozila sa opremom za intervencije u požarima, kao i specijalizovano vozilo za intervencije u teškim saobraćajnim nezgodama.

Terenska vozila obezbedili su članovi Rotari kluba, dok je jedno u Kragujevac stiglo zahvaljujući Srpsko-ruskom humanitarnom centru.

Donedavno su kragujevački vatrogasci koristili vozila stara i 30 godina.

Obnavljanje voznog parka Vatrogasno-spasilačke brigade omogućiće bolje uslove za rad na terenu.

Samo u prošloj godini nabavljeno je 13 novih vozila za različite namene, što je uslovilo bolju mobilnost i efikasnost u radu vatrogasaca.

U istoriji organizovanog oblika gašenja požara u Kragujevcu dugoj 132 godine, 2019. ostaće upamćena po velikom broju intervencija.

U slučajevima gašenja požara, kragujevački vatrogasci izašli su na 1152 terena, a Vatrogasno-spasilačka brigada delovala je preko 1500 puta. Nabavka novih vozila ima nemerljiv značaj za njihov rad.

Svetski i evropski trendovi kada je reč o opremljenosti Vatrogasno-spasilačkih brigada podrazumevaju savremenu opremu.

Kragujevačka Vatrogasno-spasilačka brigada radi u skladu sa svim međunarodnim standardima u ovoj oblasti, što pokazuju i rezultati na terenu.

Osim u Šumadiji, naši vatrogasci bili su angažovani i u akcijama širom Srbije, ali i u Albaniji na saniranju posledica nakon zemljotresa.

Zabrinjava podatak da su, od početka ove godine, kragujevački vatrogasci intervenisali čak 76 puta.

Požari se najčešće dešavaju u poljoprivrednim domaćinstvima, na javnim mestima, stambenim objektima, industrijskim kompleksima, u saobraćaju.

Najsavremenija oprema koja će se koristiti za zaštitu disajnih organa prilikom požara i ona koja je namenjena za rad na visini i u intervencijama u jamama, bunarima i na vodi, omogućiće efikasniji rad vatrogasaca, što je od izuzetne važnosti za Vatrogasno-spasilačku brigadu.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu