Objavljene zbirke zadataka za završni ispit osmaka, ukupno koštaju 790 dinara - iKragujevac


Vesti

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa, sa zadacima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, objavljene su 22. januara, na srpskom i jezicima nacionalnih manjina. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo, a na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Sve tri zbirke zajedno koštaju 790 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 340 dinara, zbirka za matematiku košta 230 dinara, a kombinovana zbirka 220 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižarama „Prosvetnog pregleda” u Beogradu i Novom Sadu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.

Zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i „Prosvetnog pregleda”.

U izradi zbirki, koje će đacima približiti model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i omogućiti im da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta, čime je osiguran njihov kvalitet. Zadaci su usklađeni sa nastavnom praksom i obrazovnim standardima.

 

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu