Student Pravnog fakulteta u Kragujevcu deo radne grupe za pomoć bivšim osuđenicima - iKragujevac


Vesti

Potpredsednik NVO "Posle kiše", student Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Novak Došen član je radne grupe mreže organizacija za postpenalnu podršku (MOPPS-a) koja će kreirati mentorski program i vodiča za njegovu implementaciju u okviru postpenalne podrške namenjen bivšim osuđenim licima. 

Ova radnu grupu čine predstavnici 5 organizacija nevladinog sektora (izmeđuostalog i Posle kiše, Neostart, Restart) i jedno stručno lice, a vođa radne grupe je specijalni pedagog Ljiljana Marković.

Ovaj projekat će trajati 2 godine uz podršku ambasade Holandije.

U Beogradu je održan prvi sastanak radne grupe i tim povodom Došen izjavljuje :

"Čast mi je biti deo ove radne grupe gde predstavljam NVO "Posle kiše", do sada smo uradili velike stvari i prepoznatljivi smo što dokazuje i činjenica da je naša organizacija deo ovog značajnog projekta. Kada kažem značajnog, mislim na to da je značajan za bivša osudjena lica koja će, naravno ako se opredele na tu opciju, dobiti obučenog mentora koji će biti uz njih nakon odslužene zatvorske kazne i pomagati mu u onoj meri u kojoj je to moguće, na primer pomagaće mu u prikupljanju dokumenata, pronalaženju posla, itd... Lično mislim da ova radna grupa može da sistem resocijalizacije bivših osudjenih lica digne na viši nivo i značajno ga unapredi, svesni smo da smo daleko od država Skandinavije što se ove oblasti tiče ali nam to nije izgovor da se ne trudimo i ne radimo".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu