Škola SMS porukama obaveštava roditelje o izostancima - iKragujevac


Vesti

Osnovna škola "Desanka Maksimović" u Čokotu pored Niša, već dve godine uz pomoć svoje aplikacije, obaveštava SMS-om roditelje o izostanku dece iz škole. Za tu aplikaciju zainteresovano je sve više škola iz cele Srbije.

Posle nedavne otmice Monike Karimanović na putu ka školi u Brzom Brodu, osnovna škola "Desanka Maksimović" ponudila je besplatno svoj SMS servis svim školama, kako bi deca bila bezbednija. Roditelji odmah dobijaju informaciju o odsustvu deteta.

"Druge škole su zainteresovane, prepoznale su nešto dobro u ovoj aplikaciji. Kontaktirala nas je jedna škola iz Novog Pazara, koja je to instalirala na svom serveru i baš su zadovoljni jer se kod njih broj izostanaka dosta smanjio", kaže Filip Klain, autor aplikacije.

Roditelji su zadovoljni ovim servisom.

"Imam ćerkicu koja je u petom razredu, pogotovo sada kada se ovo desilo, mnogo nam znači da me obaveste da li je u školi ili nije", ističe Milica Stojanović.

Aplikacija je jednostavna za upotrebu i zahteva jedino brojeve mobilnih telefona roditelja.

Nije potrebno dodatno angažavanje nastavnika.

"Imamo dosta đaka putnika koji dolaze autobusima, tako da je ova aplikacija veoma značajna kako bi roditelji bili obavešteni da li je dete stiglo ujutru", navodi direktor škole Miljan Bojanić.

U školi kažu da bi ova aplikacija mogla vrlo lako da postane sastavni deo elektronskih dnevnika u svim školama u Srbiji.

 

Izvor: rts

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu