Jeftinija struja za 1.600 Kragujevčana - iKragujevac


Vesti

Procenjuje se da u Kragujevcu, olakšicu za plaćanje struje, gasa i grejanja koristi 1600 građana.

U Gradskoj upravi kažu da građani koji do sada nisu koristili ovo pravo moraju da podnesu zahtev kako bi stekli status energetski zaštićenih potrošača, dok oni koji su imali ovu povlasticu prošle godine, treba da obnove, jer važi za samo jednu kalendarsku godinu.

Da bi se stekao status energetski zaštićenog kupca, potrebno je priložiti broj članova domaćinstva, kao i visinu ukupnih mesečnih prihoda.

Od broja članova domaćinstva zavisi i broj kilovata koje energetski zaštićeni kupci mogu bez plaćanja da potroše.

Jednočlano domaćinstvo tokom cele godine može trošiti bez plaćanja 120 kilovata mesečno, ono sa dva i tri člana 160, četiri i pet članova 200, dok domaćinstva sa šest i više članova na raspolaganju imaju 250 kilovata.

Potrebno je da socijalno ugroženi građani, redovno plaćaju račune, odnosno da nemaju dugovanja i ne troše više kilovata od propisanih limita.

Pravo na umanjenje mesečne obaveze za određene količine električne energije može se ostvariti ako je mesečna potrošnja, u obračunskom periodu, svedena na 30 dana, manja ili jednaka četvorostrukoj količini električne energije na koju energetski zaštićeni kupac ima pravo.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu