Overa preko “vibera” i “instant” razvod: Ovo su zahtevi koji su notara iz Kragujevca ostavili BEZ TEKSTA - iKragujevac


Vesti

Posvađala sam se sa suprugom i molim vas da me razvedete odmah! Ovo nije vic, već samo jedan od bezbroj neverovatnih zahteva koje stranke traže od domaćih javnih beležnika. U ovom slučaju notar je bio D.R. iz Kragujevca.

Građani mole za sve i svašta - od overe roditeljske dozvole da dete učestvuje u rijaliti programu, do sačinjavanja i overe izjave da se punoletni sin odriče roditelja. Nekada beležnici uspevaju da pomognu, a nekada ostanu potpuno zatečeni.

Od jednog beležnika je traženo da prilikom raspravljanja zaostavštine na stolu stoji velika uramljena fotografija pokojnika (inače detalj sa svadbenog veselja), kao i da se govori poezija, koja će pratiti taj, kako su naveli, svečani trenutak.

Bilo je i komičnih situacija. Notaru iz Kragujevca se na primer desilo da mu dama "upadne" u javnobeležničku kancelariju i kaže: "Vidim da na tabli ispred piše da ponedeljkom i petkom radite od 9 do 17 časova, a kada radite ostalim danima?" U kancelariju u Kragujevcu ušla je i stranka sa zahtevom za overu potpisa na ugovoru o kupoprodaji vozila. Posle overe rekla je: "E dobro, vi ste to sad overili, ali recite mi kad možete da izađete na teren da izvršite i registraciju vozila?"

- Imao sam situaciju i da mi dođe gospođa radi overe potpisa na ispravi - saglasnosti roditelja za putovanje dece u inostranstvo. Donela je svoju i ličnu kartu supruga, koji se trenutno nalazi u inostranstvu: "Možete slobodno da overite i potpis za supruga. Evo, on je tu preko video-poziva na „Viberu", vidite?", pokazivala je na telefon, preko koga je stvarno bio uključen video-poziv - kaže D.R.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu