PLIVAJU I ČETIRI DEVOJKE: Danas od 12h plivanje za Časni krst - iKragujevac


Vesti

Tradicionalna versko-sportska manifestacija Plivanje za Časni Krst biće i ove godine održana 19. januara, na Bogojavljanje. Krajem prošle nedelje izvučena su imena 33 plivača, među kojima su i četiri devojke. Za plivanje se prijavilo 88 kandidata ali je njih 79-toro došlo na izvlačenje. Među plivačima je i četvoro maloletnika, koji će plivati uz saglasnost roditelja. Takođe, izvučena su imena troje „rezervih“ plivača.

Na Bogojavljanje, 19. januara, svi učesnici prisustvovaće Svetoj liturgiji u hramu Svete Trojice, tj Staroj crkvi, posle čega će otići na jezero Šumarice kako bi se pripremili za plivanje. Uoči samog takmičenja, u 12 časova, Episkop Šumadijski, Vladika Jovan, blagosilja sve učesnike. Litija dolazi do mesta za postavljanje Krsta i start plivanja. Na znak Vladike „U ime Boga, sad“ počinje plivanje za Krst Časni tokom kojeg 33-oje učesnika treba da prepliva 33 metra što simbolizuje 33 godine koliko je imao Isus Hrist kada je stradao.

Svi učesnici biće darovani prigodnim poklonima dok će pobednika tradicionalno nagraditi zlatara „Đani“, Grad Kragujevac i Kolo srpskih sestara Kragujevac.

Manifestaciju Plivanje za Krst časni, uz pomoć donatora i kragujevačkih preduzeća organizuje Sportsko privredno društvo Radnički dok je Gradska turistička organizacija suorganizator manifestacije.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu