Peti set opet koban za Kragujevčane - iKragujevac


Vesti

Odbojkaši Radničkog poraženi su na gostovanju novosadskoj Vojvodini u utakmici 13. kola BPŠ Superlige Srbije. Baš kao i pre par dana u meču Kupa Srbije, odluku o pobedniku doneo je peti set, u kome su se Novosađani ponovo bolje snašli i slavili rezultatom 3:2 (25:20, 16:25, 24:26, 25:21, 15:8).

Još jednom su Šumadinci propisno namučili šampiona države i bili nadomak trijumfa u SPC „Vojvodina“, ali su pri vođstvu od 2:1 u setovima dozvolili domaćinu da dođe do izjednačenja, a onda i do trijumfa u taj-brejku.

Dobro su Kragujevčani startovali u prvom setu, poveli sa 4:2, ali je Aleksandar Blagojević sa tri uzastopna asa doneo Novosađanima preokret i tri poena prednosti (7:4). Od tog trenutka vođstvo više nije menjalo vlasnika, pa je Vojvodina rešila prvi set u svoju korist sa 25:20.
Znatno sigurniju igru odbojkaši Radničkog prikazali su u drugom setu. Servis je bio ubojitiji, a broj grešaka sveden na minimum, tako da je rezultat na kraju ovog perioda igre bio 25:16 u korist izabranika Ivana Blagojevića.

Nastavio je Radnički u dobrom ritmu i na početku treće deonice. Poveli su Kragujevčani sa 6:1, ali je usledio odgovor sa druge strane mreže, pa je rezultat ubrzo bio u egalu (7:7). Usledio je period čestih rezultatskih turbulencija, sve dok kragujevački tim u finišu seta nije došao do nešto osetnije prednosti od tri poena (21:18), a potom i do dve set lopte (24:22), koje nije uspeo da materijalizuje. Tek iz trećeg pokušaja Šumadinci su as poenom raspoloženog Jekića osvojili set (26:24) i došli na samo korak do trijumfa.
Ipak, Kragujevčani nisu imali dovoljno snage da dotuku svog rivala, koji je dobio četvrti set sa 25:21 i uveo meč u taj-brejk.

U petom setu učenici Ivana Blagojevića nikako nisu mogli da pronađu željeni ritam igre. Domaćin je, predvođen Blagojevićem i Nikićem, držao konce igre u svojim rukama, a kada je u finišu seta došao do preimućstva u bloku, pitanje pobednika bilo je rešeno (15:8).

Aleksandar Blagojević je sa 28 osvojenih poena ponovo bio najraspoloženiji u novosadskom timu. Mašulović je dodao 14, Nikić 13, Perić 11, a Bajandić 10 poena.
Kragujevčanima nije pomogla ni još jedna velemajstorska partija kapitena Vladimira Jekića, koji je sa 32 osvojena poena opravdao epitet najefikasnijeg igrača lige. Daleko iza Jekića po učinku našli su se Nemanja Stevanović sa 12 i Nikola Goić sa 10 poena.

Posle trinaest odigranih kola, odbojkaši Radničkog se nalaze na četvrtoj poziciji, iza Vojvodine, Niša i Partizana.

U SUBOTU SA NOVIM PAZAROM

Odbojkaši Radničkog neće imati mnogo vremena za odmor po povratku iz „Srpske Atine“. Naime, Kragujevčane već u subotu od 17 časova na parketu „SBB Jezera“ očekuje novi prvenstveni duel, ovoga puta sa ekipom Novog Pazara.

Nekadašnji osvajač Kupa Srbije je već drugu sezonu zaredom prinuđen da bije bitku za opstanak u Super ligi. Naime, Pazarci se nakon trinaest odigranih kola nalaze u donjem delu tabele, tačnije na osmoj poziciji, sa dve pobede više u odnosu na poslednjeplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove. To je posledica katastrofalnog starta sezone, oličenog u pet uzastopnih poraza.

Kasno su Pazarci pristupili formiranju tima za novu sezonu, dugo lutali sa pojačanjima, da bi tek dolaskom na klupu trenera Dušana Bonića njihova igra počela da poprima željene konture. Pobede nad Crvenom zvezdom i Spartakom u Subotici, kao i tesan poraz u susretu sa drugoplasiranim Nišom, naznaka su buđenja ekipe sa Jošanice.
Zbog toga je nužno da odbojkaši Radničkog vrlo ozbiljno shvate predstojećeg rivala, bez obzira na pređašnju pobedu u „Pendiku“ (3:1). Novi Pazar je uvek neugodan rival, bilo na svom parketu ili u gostima, pa će izabranici Ivana Blagojevića morati da pruže svoj maksimum na terenu, ukoliko žele da dopišu nove bodove na svoj konto.

Kragujevčani su u bliskoj prošlosti međusobnih nadmetanja sa Pazarcima bili znatno uspešniji, ali ni ova tradicija ne sme da ih zavara i opusti. U ovako ujednačenoj ligi nema lakih utakmica i sigurnih bodova, tako da samo uz maksimalan pristup odbojkaši Radničkog mogu računati da će obradovati svoje simpatizere novom pobedom.
Ulaz na ovu utakmicu slobodan je za sve posetiOCE.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu