PUCNJAVA NA BOŽIĆ: Muškarac ranjen nakon tuče i prevezen u KC Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Jagodinska policija uhapsila je u utorak Dušan M. (53) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kako se sumnja, on je na Badnje veče, oko ponoći, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Čočetovoj ulici u Jagodini, učestvovao u tuči, u kojoj je iz vatrenog oružja ispaljeno više hitaca u Milana T. (40). Kako je saopšteno, ranjeni je odranije poznat policiji, a zbog zadobijenih povreda opasnih po život, hitno je prevezen u KBC Kragujevac.

- Takođe, sumnja se da je sa osumnjičenim u tuči učestvovala još jedna osoba za kojom se intenzivno traga - navodi se u saopštenju MUP, a "Novosti" nezvanično saznaju da je reč o Dušanovom sinu.

Ranjeni Milan T. je najpre prevezen u bolnicu u Jagodini, gde su mu konstatovane ulazne prostrelne i ustrelne rane stomaka, grudi, ruke i noge, a zatim je prebačen u KBC u Kragujevcu. Sumnja se, kako nezvanično saznajemo, da je on bio meta i 2017. godine, ali je tada u "sačekušu", najverovatnije namenjenu njemu, uleteo advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (25). Kako "Novosti" nezvanično saznaju, to je bio treći put da je Milan T. izbegao likvidaciju, a u advokata Stojanović su tog 13. septembra ispaljena četiri hica ispred zgrade u kojoj je živeo.

Mediji su i tada spekulisali da je mladi advokat zapravo slučajno ubijen, jer je navodno živeo u zgradi u kojoj je stanovala osoba koja ima kriminalni dosije, a koja isto kao i ubijeni Stojanović vozi "audi".

- Opet imamo slučaj obračuna na javnom mestu, ispred kafića, i opet je mogao da strada neko nedužan. Nisam imao nikakvo osećanje kada sam čuo šta se dogodilo, jer mog sina Nemanju niko ne može da vrati. Kamo sreće da kriminalci ne postoje, da su po zatvorima, a da mladi mogu slobodno da šetaju bez bojazni da će ih pogoditi zalutali metak iz njihovog obračuna - izjavio je, za "Novosti", advokat Milovan Stojanović Miki, otac ubijenog Nemanje.

Osumnjičenom Dušanu M. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu