Počinju letovi sa aerodroma "Morava": Prvi let iz Kraljeva za Beč u utorak u 7.55 časova - iKragujevac


Vesti

Tehničkim sletanjem aviona naše nacionalne aviokompanije "Air Serbia" u utorak, 17. decembra u 7,15 časova, na aerodrom ,,Morava“ u Кraljevu, zvanično će otpočeti letovi na linijama od javnog značaja iz Кraljeva.

Planirano vreme poletanja aviona iz Кraljeva za Beč je 17.decembra u 7,55 časova. Po sletanju aviona biće priređen tradicionalni doček uz vodene topove.

Planirano je da delegaciju koja će prisustvovati tradicionalnoj ceremoniji čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, načelnici Moravičkog i Raškog upravnog okruga, Grada Кraljeva, Grada Čačka, menadžment Aerodroma Srbije, značajni privrednici, kao i brojne medijske ekipe.

Medijima će se obratiti pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zoran Ilić, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović, gradonačelnik grada Кraljeva Predrag Terzić i gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović.

Letovi za Beč planirani su tokom cele godine - dva puta nedeljno zimi i tri puta nedeljno leti, dok će letovi iz Soluna biti sezonski - planirano je dva leta nedeljno. Za letove iz Kraljeva Er Srbija će koristiti regionalni avion ATR72 Turboprop.

Aerodrom "Morava" postaće treći matični aerodrom u Srbiji i biće namenjen pre svega putnicima iz zapadne Srbije i šumadijskog regiona. Nakon pokretanja letova za Beč, putnici takođe mogu očekivati uvođenje redovnih letova za Grčku.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu