Grad Kragujevac obezbedio parcelu za fudbalski teren „Sloge“ iz Desimirovca - iKragujevac


Vesti

Fudbalski klub „Sloga“ iz Desimirovca, koji je skoro pet godina bio prinuđen da trenira i igra utakmice samo u gostima, konačno je dobio fudbalski teren u svom selu. Grad Kragujevac obezbedio je parcelu površine 80 ari, a rešenje Gradskog veća kojim se parcela dodeljuje fudbalskom klubu, u prisustvu članova, rukovodstvu „Sloge“ uručio Aleksandar Milošević šef Kabineta gradonačelnika.

FK „Sloga“ sa tradicijom dugom 85 godina, 1946. godine dobio je na korišćenje parcelu u Desimirovcu oduzetu Agrarnom reformom. Posle skoro sedam decenija, sudskom presudom parcela je vraćena vlasniku 2012. godine, koji je dve godine kasnije, fudbalskom terenu promenio namenu.

Prema rečima predsednika FK „Sloge“ Milorada Markovića, koji je gradonačelniku Nikoliću uručio uramljeni dres, samo zahvaljujući velikom entuzijazmu klub je opstao u proteklih pet godina. Trenirali su u Grbicama, na stadionu Arsenala, Resnika i Cerovca. Klub trenutno igra u Prvoj gradskoj ligi, a sada realno može da planira i ulazak u viši rang takmičenja. Trenutno ima dve selekcije : kadete i prvi tim. Ovom klubu, kako kaže Marković, gravitiraju i deca iz okolnih sela Cerovca, Jarušica i Opornice koja u Desimirovcu pohađaju osnovnu školu, kao i đaci iz izdvojenih odeljenja te škole u Lužnicama, Resniku, Milanovcu i Pajazitovu. U prilog tome i podatak da Desimirovac ima 2500 žitelja, tako da je fudbal jedan od osnovnih vidova sportske aktivnosti i rekreacije na tom području.

Razvijanje sportskih i rekreativnih aktivnosti na seoskom području odnosno opremanje lokalnih centara terenima za male sportove i potrebnim pratećim objektima, jedan je od prioriteta grada Kragujevca u narednom periodu. Desimirovac nadomak Kragujevca prvo je selo u nizu koje je na taj način sačuvalo svoj klub osnovan 1934. godine i stvorilo dobre uslove za svoju omladinu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu