Likovna radionica u okviru Kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja - iKragujevac


Vesti

Kampanja 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja u porodici nastavljena je likovnom radionicom “Slika“. Simboličnim nazivom radionica je okupila bivše i sadašnje korisnice Sigurne kuće, članice Nadinih susreta, zaposlene i ostale korisnike usluge socijalne zaštite u okviru Centra Kneginja Ljubica a održao je beogradski umetnik Petar Mošić.

Cilj radionice je da kroz likovne elemente, korisnice Sigurne kuće uvide da ima boja i da budućnost može biti drugačija. Želim da kroz svoj rad pokažem novi pravac i put kako bi na najlakši mogući način svako ko je doživeo nasilje prevazišao tu traumu, kaže Petar Mošić, doktor likovne umetnosti koji svojim umetničkim radom aktivno učestvuje u borbi protiv nasilja.

Slika je simboličan naziv radionice koncipirane od strane umetnika koji se duži period bavi problemom nasilja u porodici, kaže Snežana Stevanović direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica. Povodom Kampanje 16 dana aktivizma, Centar nizom aktivnosti koje održava u saradnji sa partnerima, pokazuje svoju borbu protiv nasilja. Pored performansa Izlaz, kojim je obeležen početak kampanje, uređivanja stranica i aktivnosti na društvenim mrežama, učešća na brojnim stručnim skupovima u Kragujevcu i Beogradu, održane su i psihosocijalne i motivacione radionice u osnovnim i srednjim školama u okviru kojih se sa učenicima razgovaralo na temu nasilja, o afirmativnim i poželjnim obrascima ponašanja, podsetila je direktorka Stevanović.

Izložba radova sa radionice “Slika“ biće otvorena u utorak, 10. decembra od 18 sati u kafeu Oblomov u ulici Branka Radičevića br. 14.

Inače, grad Kragujevac se Kampanji 16 dana ativizma protiv nasilja, pored ostalog, priključio i tako što je Krst na ulazu u Kragujevac osvetljen narandžastom bojom.1-1-1.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu