Kragujevac izdvojio 8 miliona za kupovinu jos dva vozila za Hitnu pomoć - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac izdvojio je iz gradske kase blizu osam miliona dinara, za kupovinu dva specijalizovana vozila koja će upotpuniti vozni park Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Ekipe ove medicinske ustanove na terenu brinu o oko 300 hiljada pacijenata, pa će nabavka novih vozila omogućiti efikasniji rad dežurnih ekipa koje medicinski zbrinjavaju pacijente u gradskim naseljima, prigradu i selima.

Vozila su stigla u Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Za nekoliko dana biće zaposlenima na raspolaganju i na prvim terenima, posle završetka administrativnih poslova i registracije.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć raspože sa 24 vozila.

U svakom trenutku ekipe spremno dočekuju poziv zdravstveno ugroženih pacijenata sa teritorije grada Kragujevca.

Svako vozilo u proseku pređe oko 300 hiljada kilometara godišnje, a tokom 24 sata ekipe hitne medicinske pomoći se odazovu na 60 do 100 terenskih poziva.

Dva nova specijalizovana vozila za koje je grad obezbedio preko sedam miliona osamsto hiljada dinara sa plaćenim PDV-om opremljena su kardiološkom stolicom, nosilima i kiseonikom.

Grad Kragujevac ranije je,obezbedio je pet novih putničkih automobila i dva opremljena kombi vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći.

Prema rečima gradske većnice za zdravstvo i socijalnu politiku, Gordane Damnjanović, od 1. januara, odnosno do početka primene novog zakona kada će sve medicinske ustanove preći u republičku nadležnost, grad Kragujevac u ovoj oblasti ima niz planova.

Novo nabavljena specijalizovana vozila biće uključena u rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za nekoliko dana.

Obnavljanje voznog parka je od vitalnog značaja za rad ekipa koje osim pružanja hitne medicinske pomoći odvoze nepokretne bolesnike u banjska lečilišta, na dijalizu, u hiperbaričnu komoru ili na neku od klinika gde se posle ukazane hitne medicinske pomoći nastavlja njihovo dalje lečenje.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu