Milana isključili iz saobraćaja, on sat kasnije izazvao udes u kom je POGINUO mladi bubnjar Nemanja iz Knića - iKragujevac


Vesti

Nemanja Nikolić (22), bubnjar iz sela Grivac kod Knića, poginuo je u noći između subote i nedelje u Mrčajevcima kod Čačka kada se u njegov "jugo" direktno zakucao "audi", čijeg vozača Milana R. je samo sat pre nesreće policija isključila iz saobraćja, jer je "naduvao" 0.3 promila alkohola.

U nedelju, sat posle ponoći, Nemanja je krenuo iz Čačka, sa svadbe na kojoj je svirao sa bendom, starim putme ka selu Guncati. Prema nepotvrđenim rezultatima istrage, na njegov "jugo" naleteo je "audi" i to u punoj brzini.

U tom silovitom sudaru mladi bubnjar je zadobio povrede od kojih je odmah preminio. Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću skrivio vozač "audija", koji je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i direktno udario u "jugo" koji mu je dolazio u susret.

Odmah posle nesreće urađen je alko-test vozača "audija" Milana R. koji je pokazao tri nule. Ipak, izvađena mu je i krv i prema tom testu imao je 0,12 promila alkohola. Proverom je ustanovljeno da je vozača "audija" samo sat pre nesreće, na području Kraljeva, patrola saobraćajne policije isključila iz saobraćaja, jer je alkometar pokazao da ima 0,3 promila alkohola.

- Uprkos tom iskjučenju nastavio je da vozi. Njemu je nakon trežnjenja određeno zadržavanje, a protiv njega je podneta krivična prijava i biće priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo - kaže sagovornik "Blica", blizak sa istragom.

Rođaci Nemanje Nikolića u šoku su posle tragedije. Nemanjina porodica je veoma cenjena u selu Grivac i svi koji ih poznaju o njima imaju lepo mišljenje.

- Nemanja potiče iz muzičke porodice. Otac, stric, brat od strica, svi su bubnjari i on je nasledio taj gen i okrenuo se muzici. Svirao je u bendu, radili su svirke, sadbe. Tim "jugom" je išao sam, da nikog ne maltretira da ga vozi i dovozi. Bio je savestan, nije pio, upravo da sebe i druge ne bi doveo u opasnost - kazali su njegovi rođaci.

O nesreći je porodica obaveštena u nedelju rano ujutru.

- Nemanjin otac je odmah sa dvojicom komšija otišao na mesto nesreće. Tamo nije bilo ni "juga", ni njegovog sina, ni "audija" tog pijanog vozača koji mu je ubio sina. Tek mu je kasnije policija rekla detalje - kažu rođaci preminulog mladića.

Nemanja Nikolić sahranjen je u ponedeljak na lokalnom groblju. Poslednjem ispraćaju mladog muzičara prisustvovao je veliki broj rođaka, drugova, poznanika, poštovalaca njegove porodice. Nemo su se kretali u dugačkoj koloni ka seoskom groblju gde je Nemanja sahranjen.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu