PRIČA O "VEŠTICI" IZ KRAGUJEVCA: Veru su optužili da je "omađijala" jednog muškarca, a nakon toga počeo je PAKAO - iKragujevac


Vesti

Demolirana kuća, dva ubijena psa, batine na pijaci... Sve ovo počelo je 2013. godine da se dešava Kragujevčanki Veri Nikolić (67). Nakon toga, kako kaže, strahujući za svoj život bila je primorana da se iseli iz svoje porodične kuće u naselju Stanovo. A sve to, jer su Veru optužili da je veštica koja je "omađijala" jednog muškarca da gleda samo u nju?!

Da situacija bude još gora, za Verin problem izgleda da niko nema rešenje. Ni posle 12 prijava, dvadesetak napada, dve prekršajne osude, prebijanja i suđenja, nesrećna žena ne sme da se vrati u svoj dom. A i da hoće - više nema gde. Njen dom je pratkično potpuno uništen.

Kuća je demolirana, sekirom su razvaljeni vrata i prozori, a jelke ispred kuće iščupane.

- Moje zdravlje bilo je odlično do 2013. godine. Tada se dogodio prvi napad na mene i pokušali su da me ubiju. Policija je došla i kada su izašli od komšija, pitala sam ih zašto su me ti ljudi napadali. Policajci su mi rekli da su im ispričali da sam veštica i da sam "navračala" njihovog zeta da gleda samo u mene - počinje svoju tešku ispovest Nikolićeva.

Kako tvrdi, sve je počelo kada je njen bivši komšija, zbog imovinskog spora s Verinim ocem, ubedio ostale komšije da je ona vračara. A onda su oni počeli da govore da pokušava da im omađija zeta... Od tada, Vera je napadnuta dvadesetak puta.

- Posle prvog napada 2013. godine osećala sam nemoć i strah koji nisam mogla da kontrolišem. Zapala sam u tešku krizu iz koje nisam videla izlaz. Doktor mi je rekao da sam pod velikim stresom i poslao me je kod psihijatra koji mi je prepisao nekoliko lekova za smirenje. Bez njih sada ne bih mogla da živim - kaže nesrećna žena i dodaje da su ubrzo nakon toga počeli da joj opadaju nokti i kosa.vera 2.pngVera dodaje da je nekoliko puta razmišljala da se ubije jer iz ove situacije ne vidi izlaz...

 

- Da se vratim kući ne mogu. Da odem negde, ne mogu ni to. Penzija mi je 20.000 dinara, šta mogu s tim parama? - kaže nesrećna žena koja, kako kaže, živi od kuće do kuće:

"Imam rođenu sestru, pa malo živim kod nje, malo kod sestre od tetke. Postala sam prava uličarka bez sopstvenog doma"

Kako kaže, komšije su joj upale u kuću više puta, svaki put kada ona nije tu.

- Sve što su našli su polomili. Sekirom su mi probušili sva vrata, pobacali pokućstvo, ubacili kamenje u sobe. Jednom su me s leđa napali nasred ulice, čupali za kosu, tukli pesnicama i šutirali nogama. Spasili su me prolaznici koji su naišli, pa su me napadači odmah ostavili - kaže ona.

Kako dodaje, celog života je štetela da sagradi kuću, a sada od nje nije ostalo ništa.

- Nisam išla na more, ni u banju. Zidala sam da bih imala gde da budem kad odem u penziju i ostarim. Sada sam izgubila dom, zdravlje i zbog čega više da živim? Uličarka sam pod stare dane - kaže ona i dodaje:

"Ja da verujem u vradžbine ne bih bila razvedena žena. "Omađijala" bih nekog imućnog čoveka, živela bih bogato i imala mnogo para... Ne znam ko u 21. veku veruje u vračare".

 

Izvor: Blic/Kurir.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu